Доклад "Визия за семейна политика: мненията на родителите, опитът на Европа и гледната точка на психоанализата"

Източник: http://www.iphs.eu/n/sabitiya/2013-05-08-11-34-54/157-2016-04-11-12-27-52.html

Представяне на доклада „Визия за семейна политика – мненията на родителите, опитът на Европа и гледната точка на психоанализата", който е част от дейностите по проект „Визия за семейна политика в подкрепа на семействата и децата в България".

Докладът обединява приноса на различни експерти, които изследват семейните политики от различни ъгли. Екипът по проекта от ИИНЧ-БАН проведе индивидуални интервюта с експерти и фокус групи с родители и обобщи мненията им относно приоритетите и мерките на семейната политика в България. Извършен бе и преглед на законодателството и семейните политики в четири европейски страни – Германия, Франция, Норвегия и Великобритания, които са източник на добри практики, разглеждани през призмата на трите основни модела социална държава – либерален, консервативен и институционално-разпределителен.

Проекът „Визия за семейна политика в подкрепа на децата и семействата в България" се осъществява от сдружение „Дете и пространство", Национална мрежа за децата и Института за изследване на населението и човека към БАН с финансовата помощ на Програмата за подкрепа на НПО по финансовия механизъм на Европейското икономическо пространство.

Можете да свалите доклада в pdf формат като натиснете върху линка отдолу!

 

Последно променена в Събота, 01 Февруари 2020 08:35

СОЦИАЛНИ МРЕЖИ

Намерете сдружение "Дете и пространство" в социалните мрежи.

 

КОНТАКТИ

Централен офис                                             Адрес: София ПК 1680, жк. Белите брези, бл.19, ет.1, ап.2   Телефон: 02/9584959     Email: Този имейл адрес е защитен от спам ботове. Трябва да имате пусната JavaScript поддръжка, за да го видите.
Top
We use cookies to improve our website. By continuing to use this website, you are giving consent to cookies being used. More details…