Услуги

ЦЕНТЪР ЗА РАННА ИНТЕРВЕНЦИЯ НА УВРЕЖДАНИЯТА – ГР. ШУМЕН

 Този център е създаден в рамките на проекта „Социално включване“ . Програмата за ранна интервенция на уврежданията е предназначена за бебета и малки деца от 0 до 6 години, които са в риск от развитие на увреждане или са с изоставане в някоя от областите на развитие – двигателна, познавателна, речева, социална, емоционална, както и за техните родители. В рамките на програмата се извършват домашни посещения от консултант по ранно детско развитие, консултации за най-подходяща терапия, разработване на план с дейности за развитие на детето, подкрепа за кърмене, помощ за родителите и детето при прехода към ясла или детска градина.

 В програмата за ранна интервенция родители и професионалисти си партнират в търсенето на опори, в срещите си с това, което е непоносимо и не може да бъде назовано. Центърът е място, където родителите могат да адресират своите тревоги и вълнения, където могат да говорят за децата си, да бъдат подкрепени в предизвикателството да бъдат родители, място, където никой „не изисква“ от тях. Децата, заедно със своите родители, имат свободно пространство, където да се движат със собствен ритъм и посока, пространство, в което да се „срещат“ и в което заедно да изобретяват своята връзка, придружавани от екипа на Центъра.

 

 

СОЦИАЛНИ МРЕЖИ

Намерете сдружение "Дете и пространство" в социалните мрежи.

 

КОНТАКТИ

Централен офис                                             Адрес: София ПК 1680, жк. Белите брези, бл.19, ет.1, ап.2   Телефон: 02/9584959     Email: Този имейл адрес е защитен от спам ботове. Трябва да имате пусната JavaScript поддръжка, за да го видите.
Top
We use cookies to improve our website. By continuing to use this website, you are giving consent to cookies being used. More details…