Услуги

ЦСРИ „ЦЕНТЪР ЗА ПСИХОЛОГИЧЕСКА ПОДКРЕПА ЗА ДЕЦА И СЕМЕЙСТВА“ – ГР. СЛИВЕН

Услугата предоставя възможност на деца с прояви на психично страдание, което се изявява чрез асоциално поведение и поведение на конфликт със закона, както и на техните близки, да получат безплатно специализирана терапевтична помощ и психологична подкрепа. Работата на екипа на Центъра е ориентирана от стремежа да отвори едно свободно пространство за децата в конфликт със закона, за децата в риск и техните семейства – подкрепящо пространство, където техните трудности да бъдат посрещнати.

    

В терапевтичната работа децата срещат едни партньори в създаването на своите лични изобретения за справяне с онова, което им е непоносимо, заплашващо и прекомерно, и така се намаляват рисковете, водещи до социалното им изключване и изолация. Това се осъществява с помощта на терапевтични и образователни ателиета, мобилна работа с деца и родители, чрез организиране на изнесени ателиета и групова работа. В Центъра за психологическа подкрепа се намира и „Синята стая“, която е специализирано помещение за щадящо изслушване на деца, жертви или свидетели на престъпления, както и на такива, които участват в съдебни или административни процедури. Чрез „Синята стая“ се цели избягването на допълнително травмиране на детето в процеса на разследване и правораздаване, както и защита на правата и интересите му.

СОЦИАЛНИ МРЕЖИ

Намерете сдружение "Дете и пространство" в социалните мрежи.

 

КОНТАКТИ

Централен офис                                             Адрес: София ПК 1680, жк. Белите брези, бл.19, ет.1, ап.2   Телефон: 02/9584959     Email: Този имейл адрес е защитен от спам ботове. Трябва да имате пусната JavaScript поддръжка, за да го видите.
Top
We use cookies to improve our website. By continuing to use this website, you are giving consent to cookies being used. More details…